TG MAASTRICHT - 'King Lear' - do 20 sept 2018   Bekijk hier het Herfst magazine + folder seizoen 2018-2019do 20 september 2018 • schouwburg • 19u30

TG MAASTRICHT - 'King Lear'

 
De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan & Cordelia. Om beurten vraagt hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund & Edgar. King Lear is een klassieker die je gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad binnen... > lees verder
€24 (kassa) / €21 (vvk,-25,+60) / €18 (abo,groep+10)

vr 21 september 2018 • MUZEcafé • 21u

RAF VERTESSEN NEW YORK QUARTET - 'In concert'

 
Limburger Raf Vertessen verkastte naar New York om als avant-garde drummer in de downtown Brooklyn scene te duiken. In 2016 vormt hij er zijn internationale quartet met tenorsaxofoniste Anna Webber, bassist Nick Dunston & trompettist Adam O’Farrill. Deze laatste speelde twee jaar geleden reeds in de Singel met ‘Bird Calls’ van saxofonist Rudresh Mahanthappa. Ze presenteren nu eindelijk hun eerste album in ons MUZEcafé. Fascinerende muziek voor fijnproevers, geïnspireerd door het drukke en chaotische leven in The Big Apple.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

t.e.m. zo 23 september 2018 • elke dag van 14u tot 20u te bezichtigen

EXPO FILOKALIA & HAZET

 
De twee kunstkringen van Heusden-Zolder zijn ondertussen toe aan hun vijfde gezamenlijke expo in CC MUZE en dat is altijd een feest voor het oog. Ook dit jaar bieden de creatieve geesten een uitgebreide mix van allerhande kunstdisciplines. Deze keer met werken van: Laila Abdelmalek, Francois Bancken, Ida Beerten, Petra Bynens, Sonja Engelen, Maria Gerits, Jean Jacob, Ghilaine Luys, Gerda Mangelschots, Jolanda Myszta, Michel Nulens, Monique Pluym, Rita Praets, Maria Schroeyen, Ria Smeets, Marie-Jeanne Smets, Esthe Stevens, Frieda Tempels, Paula Thuwis, Louis Troosters, ... > lees verder

CURSUS: GENIETEN VAN KLASSIEKE MUZIEK

Is klassieke muziek iets voor jou? Waar moet je op letten als je luistert naar klassieke muziek? Hoe kan je er volop van genieten? Pianist en musicoloog Waldo Geuns neemt je mee op een muzikale verkenningstocht van achter zijn piano en maakt je ook wegwijs in het aanbod van klassieke muziek in CC MUZE. Voorkennis is niet nodig. Laat je verwonderen en verrassen door de schoonheid van muziek en geniet op maandag 24/09 van 19u30 tot 22u.
Deelnemen kan voor 5 euro.
Inschrijven telefonisch 011/56.01.00 of via www.vormingpluslimburg.be


wo 26 september 2018 • schouwburg • 20u15

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI - een film van Martin McDonagh

 

Alles begint wanneer Mildred Haynes [Frances McDormand] drie reclamepanelen afhuurt met daarop een niet mis te verstane sneer richting het lokale politiekorps. Die heeft, zes maanden na de moord op haar dochter, nog steeds geen idee wie de dader is. Het is het startschot voor een pekzwarte film die kolkt van bloed, zweet en tranen en met uitstekende vertolkingen van o.a. Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell.
VS, 2017, 115 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

do 27 september 2018 • schouwburg • 20u • gratis toegang

FREE DOC : WASTE LAND - een documentaire van Lucy Walker

 

Lucy Walker volgde kunstenaar Vik Muniz in zijn terugkeer vanuit Brooklyn naar zijn geboortestad Rio de Janeiro. Daar filmde ze hoe hij een kunstproject begeleidt met de Catadores, vuilnisplukkers van de grootste afvalberg ter wereld, Jardim Gramacho. De kunstenaar verandert hun levens. Zoals het vuilnis dat zij verzamelen kunst wordt, krijgen ook deze mensen een nieuwe waarde. Maar wat gebeurt er met hen als de kunstenaar uiteindelijk weer vertrekt?
Deze film is gratis maar hier inschrijven is noodzakelijk.


vr 28 september 2018 • balzaal • 20u15 + afterparty

PLACENTA PLAYS PLACEBO - 'Hommage Marc Moulin' + DJ GROOVE MERCHANT

 
Begin Jaren ’70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin [1942-2008] met het mythische Placebo [niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo]. Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: ‘Ball of eyes’ [1971], ‘Placebo 73’ [1973] & ‘Placebo’ [1974]. Placebo werd geen commercieel succes, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj’s zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete... > lees verder
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

zo 30 september ‘18 • 20u • gratis / vrije gift

AFTERMUZECAFE PRESENTEERT TUESDAY NIGHT MUSIC CLUB + JAN DALEMANS

 

Tuesday Night Music Club kan ondertussen een huisband van het MUZEcafé genoemd worden. Vincent Jorissen & Jan Hulsmans meemaken is altijd weer een belevenis. Liedjes die je doen mijmeren, teksten die blijven hangen, ritmes die je diep vanbinnen raken, sterke samenzang en een uitstekende songkeuze. De tweede gast van deze avond is Jan Dalemans. In welke formatie hij gaat spelen is nog onbekend. Maar onze lokale ‘big smile’ bluesharpvirtuoos zal ons ongetwijfeld onderdompelen in de oude en nieuwe geschiedenis van de blues.
Bekijk hier het overzicht van Aftermuzecafé concerten


vr 5 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

JAN LEYERS - 'In concert' [première]

 
Drie jaar geleden bracht Jan Leyers ‘Helder’ uit, zijn allereerste Nederlandstalige solo-album. De man die muzikale geschiedenis schreef met Soulsister en talloze hits voor andere artiesten schreef [o.a. voor Clouseau, Natalia en de Amerikaanse countryzanger Aaron Tippin] liet op ‘Helder’ een totaal andere kant van zichzelf zien. Met nummers als de aanstekelijke radiohit ‘Alles komt in orde’, het bezwerende ‘Broeder’ en het donkere ‘Honger in de stad’. Met verhalende songs over ridders met rugpijn, ... > lees verder
€24 (kassa) / €21 (vvk,-25,+60) / €18 (abo,groep+10)

za 6 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

BAS BIRKER - 'Je moeder'

 
In zijn nieuwste zaalshow zal het gaan over verse moeders, verse Belgen en belegen taboes. In 2018 zal hij officieel Belg worden. Hij woont ondertussen al 8 jaar in België en zijn leven als Vlaming loopt vlot. En toch weet hij: ik zal altijd ‘Hollander’ blijven. Dat gaat een papiertje niet veranderen. Ook al voel ik mij meer Vlaming dan Nederlander.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

zo 7 oktober 2018 • schouwburg • 15u • vanaf 6 jaar

JOKE EMMERS & AN MELIS - 'De Kanniballi's'

 
Joke Emmers en An Melis gaan naar Papoea Nieuw-Genua, je weet wel, dat gebied waar af en toe een mens op het menu staat. Ze vertellen over kannibalen, het neusje van de zalm, een neergestort vliegtuig en geluksbrengers. En over Salani, een kannibaaltje dat echt geen vlees lust. Gaan ze het verhaal helemaal kunnen vertellen of worden ze zelf een smakelijk brokje?
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

zo 7 oktober 2018 • kerk Zolder • 16u

THE MONNAIE WIND QUINTET

 
De solisten van het Muntorkest spelen naast opera’s en symfonische concerten ook regelmatig samen kamermuziek. Zo ook deze namiddag. Carlos Bruneel [fluit], Luc Nielandt [hobo], Ivo Lybeert [klarinet], Jean-Noël Melleret [hoorn] en Dirk Noyen [fagot] brengen werk van Haydn, Ibert, Debussy, Ligeti, Milhaud & Danzi.
€19 (kassa) / €16 (vvk,-25,+60) / €13 (abo,groep+10)

di 9 oktober 2018 • schouwburg • 14u

40 JAAR JO VALLY - 'Unplugged'

 
Met een 40-jarige muzikale carrière heeft Jo Vally een oeuvre om ú tegen te zeggen. Eind 2017 ontving hij voor zijn carrière de Loftrompet van MENT TV die uitgereikt werd door minister-president Geert Bourgeois. Jo Vally volgt zo Nicole & Hugo, Willy Sommers en Will Tura op. Ter ere van deze carrière trekt Jo Vally opnieuw de theaters in. Pakkende verhalen en anekdotes worden afgewisseld met akoestische en herwerkte versies van zijn grootste hits en minder bekende parels waaronder ‘Mooi is... > lees verder
€15 (eenheidsprijs)

CURSUS: SAMEN NAAR DE SCHOUWBURG

Wil je graag eens naar de schouwburg maar je weet niet naar welke voorstelling of met wie je kan gaan? Dan is dit initiatief iets voor jou. In een eerste sessie maken we kennis met elkaar en verkennen het aanbod podiumkunsten van MUZE. Hier kiezen we 3 voorstellingen uit, een mix van theater, muziek, comedy… Samen gaan we naar deze voorstellingen en wordt er vooraf een toelichting gegeven. Nadien wordt er nog gezellig nagekaart. De eerste sessie is op woensdag 10/10 van 19u30 tot 21u30, de andere data worden bepaald in functie van de gekozen voorstellingen. Deelnemen kan voor 45 euro [inclusief tickets van 3 voorstellingen].
Inschrijven telefonisch 011/56.01.00 of via www.vormingpluslimburg.be


do 11 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

ZUIDPOOL - 'De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward ...'

 
Tom Lanoye bewerkte dit alleroudste koningsdrama tot een volledig nieuw stuk. Mauro Pawlowski ontwierp een subtiel en intrigerend geluidsdecor. Jorgen Cassier regisseerde een cast die bestaat uit vier generaties straffe acteurs. Waaronder Koen van Kaam en Flore Opsomer.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

vr 12 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

LUCY WOODWARD & BAND - 'In concert'

 
Lucy Woodward bracht haar jeugd door in Amsterdam maar groeide op in New York. Als zangeres werd ze bekend door haar samenwerking met Snarky Puppy, Céline Dion, Rod Stewart, Chaka Khan & Joe Cocker. De pers is laaiend over haar eigen album ‘Til They Bang On The Door’: “Subliem, briljant, doet met vlagen aan Back to Black van Amy Winehouse denken.”
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

za 13 oktober 2018 • MUZEcafé • 20u

GREG COHEN & ELEONORA STRINO - 'In concert'

 
De Italiaanse jazzgitariste Eleonora Strino presenteert een nieuw album met niemand minder dan Greg Cohen, de in Berlijn wonende Amerikaanse contrabassist. Hij speelde jaren aan de zijde van Tom Waits en vele anderen. Greg & Eleonora zijn niet aan hun proefstuk toe want ze namen samen al 2 platen op. Greg stond ook al een paar keer op de affiche van Jazz Middelheim en op het jazzfestival in Gent. Hij behoort volgens vele jazzkenners tot de top van de nog levende... > lees verder
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

do 18 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

KOEN BUYSE - 'My works, classics & heroes' [première]

 
De frontman van Zornik brengt met ‘My Works, Classics & Heroes’ een reis langsheen kronkelige, mooie en soms donkere muzikale gedachten. Eigen songs en klassiekers van zijn helden worden op een pure, onversneden en eigen wijze gebracht. Een gitaar, piano en zijn stem … meer is er niet nodig om de essentie van een song te doen weerklinken.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

za 20 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

MAUTIV - 'Brighten' [première]

 
‘Brighten’ is het nieuwe album van Mautiv, het solo electronicaproject van allround percussionist Steven Ribus. Een uitzonderlijke combinatie van marimba, vibrafoon, drums en electronica verklanken wonderlijke composities in afwisselende tempo’s. Laat je meevoeren op de muzikale golven van ‘Brighten’.
€16 (kassa) / €13 (vvk,-25,+60) / €10 (abo,groep+10)

wo 24 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

PHANTOM THREAD - een film van Paul Thomas Anderson

 

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock [Daniel Day Lewis] en zijn zus [Lesly Manville] vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het Londen van de jaren vijftig. Zij kleden de adel, de filmsterren, de dames van stand. Vrouwen komen en gaan in het leven van deze verstokte vrijgezel. Tot hij op dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt.
VS, 2017, 130 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

do 25 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

THEATER FROE FROE & LAIKA - 'Meester & margarita'

 
Een gedroomde samenwerking. Laika heeft veel ervaring in de bewerking van grote klassiekers en Theater Froe Froe is meesterlijk in de magie van het figurentheater. Samen maken zij van ‘De Meester en Margarita’ een visueel spectaculair verhaal dat door uitstekende acteurs en poppenspelers pakkend op de scène wordt gezet.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

vr 26 oktober 2018 • ZLDR Luchtfabriek • 20u15

ASTRONAUTE - albumrelease 'Circle'

 
Muzikale astronaute Myrthe Luyten zingt verhalen over loslaten, liefhebben, schoonheid en de donkere kanten van het bestaan. Het gloednieuwe album ‘Circle’ is een verzameling van elf songs, en wordt verteld door Bert Hornikx op drums & elektronica en door Myrthe op gitaar en diepe stem. Het album wordt exclusief voorgesteld in de fantastische compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

za 27 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

HET NIEUWSTEDELIJK - 'Screen'

 
Een man vertelt over de dromen waarin hij verdwaalt in de diverse fases van zijn bestaan en niet meer weet wie of wat hij is. Hij ontmoet daarbij een alwetende Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden [Warre Borgmans], die min of meer fungeert als zijn gids. Met livemuziek van Elko Blijweert & Mauro Pawlowski.
€19 (kassa) / €16 (vvk,-25,+60) / €13 (abo,groep+10)

zo 28 oktober 2018 • schouwburg • 11u & 16u • vanaf 3 jaar

TOUT PETIT - 'Licht!'

 
Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond en danseressen Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland bewegen mee. ‘Licht!’ is een woordenloze voorstelling vol beweging voor de allerkleinsten die aan het einde van de voorstelling ook zelf kunnen spelen met licht.
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

zo 28 oktober ‘18 • 20u • gratis / vrije gift

AFTERMUZECAFE PRESENTEERT QUI VIVE + TWO FOR YOU

 

Qui Vive is het goddelijke duo Guy Miermans, een troubadour in hart en nieren en Bert Peyffers, een muzikaal wonder alom. In hun Nederlandstalige moderne troubadourliedjes, geschreven door Guy en bewerkt door Bert, komen ze sterk geëngageerd uit de hoek met een pleidooi voor zorgzaamheid voor mens en omgeving. Kwestie van voor iedereen het leven mooier te maken. Two4you, zijnde Marc Vanherck & Natalie Vahex, waren al een keer te gast in het MUZEcafé. Die heldere en warme stem van Natalie combineert perfect met de gitaar van Marc. Kortom, dit wordt een intense, romantische, vrolijke én mijmerende avond. Overzicht concerten


di 30 oktober 2018 • schouwburg • 14u [i.s.m. seniorenraad Heusden-Zolder]

PIETER KONIJN - een film van Will Gluck

 

Het tijdloze verhaal van Beatrix Potter over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de tuin loopt enorm uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten. Ook voor grootouders en kleinkinderen, met iets lekkers na de film. VS, 2018, 95 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

do 1 november t.e.m. zo 18 november 2018 • elke dag van 14u tot 20u te bezichtigen

EXPO ARTIKEL 27 - 'Free state of mind'

 
Sinds 2001 zorgt ‘Artikel 27’ voor een kleurrijke en kunstige herfst in Heusden-Zolder. Van 1 tot 18 november kan je in de leegstaande schoolgebouwen Molenbeemden in Zolder genieten van kunstwerken van meer dan 40 hedendaagse kunstenaars, die zich laten inspireren door ‘Free State of Mind’. Met een ‘Free State of Mind’ gaan kunstenaars op zoek naar de ware betekenis van het vrije denken. We eren de vrijheid, zodat we nooit meer zullen vergeten wat het niet vrij zijn zou kunnen betekenen. Officieel is een ‘vrijstaat’ een titel die de vrijheid van de staat benadrukt. Misschien is het ook een land... > lees verder

vr 2 november t.e.m. zo 18 november 2018 • elke dag van 14u tot 20u te bezichtigen

EXPO DIAFRAGMA 11 - 'De bevrijding'

 
Fotoclub Diafragma 11 uit Heusden-Zolder laat zich ook inspireren door het thema van vrede & bevrijding en presenteert vanaf vrijdag 2 november haar derde tentoonstelling in de foyer van MUZE. Het thema van de bevrijding pakken de fotografen aan in de ruimste zin van het woord. Ze worden in het oor gefluisterd door Nelson Mandela: “Om vrij te zijn volstaat het niet om alleen iemands boeien af te werpen, je moet zo leven dat de vrijheid van anderen gerespecteerd en versterkt wordt.”

vr 2 november 2018 • schouwburg • 20u15

GIANNI MARZO & BAND - '1918-2018 Where the poppies blow'

 
Met dit ‘songs of war’-project trekt gitarist Gianni Marzo [Marble Sounds, Isbells,…] ten strijde tegen oorlog en onrecht. Bijgestaan door een indrukwekkende line up van muzikanten brengt hij coverversies van oorlog- en protestsongs van o.a. Leonard Cohen, PJ Harvey, Suzanne Vega, Bob Dylan, Wim de Craene, Emmylou Harris, …
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

do 8 & za 10 november 2018 • kerk Berkenbos • 20u15

A MASS FOR PEACE - 'Letters from the other side' & 'The Armed Man'

 

Een fascinerende muzikale herdenking van 100 jaar einde WO I. 200 uitvoerders staan garant voor een klankspektakel vol power èn tederheid. Een gigantisch koor met meer dan 150 zangers en het Limburgs Kamerorkest, speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid tot symfonisch orkest, zorgen voor kippenvel. Dit alles onder de vakkundige leiding van Ronny Ramakers & initiatiefnemer Bruno Sprengers. Fred Brouwers zorgt voor een piekfijne inleiding. > lees verder

€21 (kassa) / €18 (vvk,-25,+60) / €15 (abo,groep+10)

do 15 november 2018 • schouwburg • 20u15

JENS DENDONCKER - 'Bang van Dendoncker'

 
In ‘Bang van dendoncker’ vertelt Humo’s Comedy Cup winnaar Jens Dendoncker een persoonlijk verhaal. Over het schijnbaar eindeloos geklungel dat opgroeien met zich meebrengt, over nostalgie naar een vervlogen jeugd. Dit alles doorspekt met grappen in een vertelstijl die een breed publiek zal bekoren …
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

za 17 november 2018 • schouwburg • 20u15

YUKO - '1918-2018 Cher Ami'

 
Drie internationaal gerenommeerde tekenaars en de band Yuko gaan aan de slag met de waargebeurde verhalen van enkele opmerkelijke dieren die meevochten aan het front in WO I. Een oorlog waar ze zelf nooit voor kozen. Na 100 jaar vergetelheid krijgen deze dieren een gepaste ode met deze multimediale voorstelling.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

zo 18 november 2018 • schouwburg • 15u • vanaf 5 jaar

LIZE PEDE & ANNELIES VAN HULLEBUSCH - '1918-2018 Ver'

 
‘Ver’ beweegt op de dunne lijn tussen theater en beeldende kunsten en is geïnspireerd op de overtocht van duizenden Chinezen naar België tijdens WO I. Een visuele reis vol verrassende beelden en inventieve combinaties van schaduw, licht, donker en klankspel. 35 minuten poëzie en ontroering zonder één woord. Na de voorstelling kan u zelf experimenteren tijdens een beeldend atelier.
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

wo 21 november 2018 • schouwburg • 20u15

EVERYBODY KNOWS - een film van Asghar Farhadi

 

Psychologische thriller. Een naar Argentinë uitgeweken moeder [Penelope Cruz] keert voor het huwelijk van haar zus terug naar haar Castiliaanse geboortedorp. Het weerzien met haar familieleden en oude vlam [Javier Bardem] is hartelijk en uitbundig. De familie is zeer graag gezien in de gemeenschap, maar kent ook haar tegenstanders. Het feest verloopt met veel muziek en wijn, tot er een familielid verdwijnt en er losgeld wordt gevraagd… Spanje, 2018, 132 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

za 24 november 2018 • schouwburg • 20u15

MERCURY RISING - 'Queen tribute'

 
Een authentieke tribute aan Freddie Mercury [n.a.v. zijn 25 jaar overlijden] en Queen! Hun grootste hits passeren de revue. Zanger William Neo evenaart met gemak het stembereik van Freddie Mercury, bijgestaan door een sopraan tijdens het bekende duet ‘Barcelona’, hierbij muzikaal begeleid door een live band en strijkkwartet.
Deze voorstelling is uitverkocht!

zo 25 november ‘18 • 20u • gratis / vrije gift

AFTERMUZECAFE PRESENTEERT ALE & ALLEY + THE BLUESSHUFFLERS

 

Als je van echte rootsmuziek houdt dan moet je zeker komen luisteren naar Ale & Alley. Roeland Bierkens & Patrick IndeStege brengen hun songs op een zeer authentieke manier. Akoestische ‘old school music’ in het verlengde van de buskertraditie. The Bluesshufflers zorgen vervolgens voor poëzie, revolutie en lang vergeten moraal. Geniet van het harmonisch samenspel van één van de sterkste live bands van Vlaanderen. De eigenzinnige songs en bluesballads van Frank Engelen worden prachtig in het gareel gehouden door de ijzersterke basgitaar van Piet Vanhoutte. Elke sonde op het puntje van je stoel... Overzicht concerten


di 27 november 2018 • schouwburg • 20u15

ARSENAAL/LAZARUS/KOPERGIETERY - 'Buzz'

 
BUZZ, een verhaal voor elke zoekende [jonge] mens die zich soms verloren voelt tussen al het lawaai. Een bewerking van ‘Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?’, de bejubelde debuutroman van de Noorse Johan Harstad. Een samensmelting van woord [met o.a. Charlotte Vandermeersch], muziek en beeld.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

do 29 november 2018 • schouwburg • 20u15

MARCEL VANTHILT & KOEN BAUTERS - 'Playlist 2018'

 
De muziek van het jaar, een overzicht. Dè playlist, toegelicht en horizontaal geklasseerd door Marcel Vanthilt. Met gegarandeerd géén gezang van hemzelf. Of toch niet te veel … Topfotograaf Koen Bauters laat zijn persoonlijke playlist 2018 zien in een pop-up tentoonstelling van 12 foto’s.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

do 29 november t.e.m. ma 24 december 2018 • elke dag van 14u tot 20u te bezichtigen

EXPO VAN TOPFOTOGRAAF KOEN BAUTERS

 
Ook Koen Bauters laat zijn persoonlijke playlist 2018 [zie voorstelling van Marcel Vanthilt op 29 nov] zien in een pop-up tentoonstelling van 12 foto’s die meereist met de voorstelling. Maar we mochten deze kans niet laten liggen, dus vroeg MUZE aan Bauters om een soort overzicht te maken van zijn beste rockfotografie. In 2014 mocht Koen Bauters al uitpakken met stevige rockfotografie in MUZE i.s.m. de bibliotheek. Nog nooit van Koen Bauters gehoord? Dat kan. Nog nooit foto’s van Koen Bauters gezien? Dat is haast onmogelijk, zeker als je De Standaard en/of Humo leest. De stijl van Koen Bauters... > lees verder

za 1 december 2018 • schouwburg & foyer • vanaf 13u

B-WAVE FESTIVAL

 
Het B-Wave Festival is een jaarlijks festival voor de elektronische muziekliefhebber: live synth-muziek en stalletjes van gespecialiseerde recordlabels in de foyer. De headliner voor dit jaar is niet minder dan Michael Stearns (USA), zijn eerste concert in Belgie en tevens ook het enige in Europa! Verdere acts zijn Erik Wøllo (N), Pyramaxx (DE), Aerodyn (BE), Alienna (BE) en Onsturicheit (BE).
Meer info en tickets via www.b-wave.be

CURSUS: GENIETEN VAN SPAANSE MUZIEK & DANS

Tijdens de eerste sessie neemt dansleerkracht Sandie Garcia je mee in de wereld van de flamenco. Via een demonstratie maak je kennis met de muziek, de dans en de cultuur van de flamenco. Wie wil kan zeker ook zelf meedoen. Tijdens de tweede sessie stelt pianist Waldo Geuns de pianobundel Goyescas voor. In deze uitgesproken Spaanse muziek passeren meerdere dansen zoals de ‘Aragonese Jota’ of de ‘Andalusische flamenco’. Deze poëtische muziek verklankt de liefde in al haar facetten. Deze reeks gaat door op maandag 3/12 & 10/12, telkens van 19u30 tot 21u30. Deelnemen kan voor 12 euro.
Inschrijven telefonisch 011/56.01.00 of via www.vormingpluslimburg.be


di 4 december 2018 • schouwburg • 14u [i.s.m. seniorenraad Heusden-Zolder]

FAÇADES - een film van Kaat Beels & Nathalie Basteyns

 

Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder. Ze trekt bij hem in om voor hem te zorgen en stelt daardoor haar eigen leven in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Of moet ze, net als haar ouders de façade laten vallen? België 2017, 91 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

do 6 december 2018 • schouwburg • 20u15

HOWE GELB PIANO TRIO - 'In concert'

 
Howe Gelb stak in 2016 zijn band Giant Sand in de frigo en begon zich onder het motto ‘piano for now, songs forever’ met een trio te verdiepen in pianostandards. Dat resulteerde in het uitstekende album ‘Future Standards’ dat wereldwijd overladen werd met 4 & 5-sterren recensies. Een alternatieve versie van Sinatra, Dylan & Waits. Heerlijke stem, glasheldere songs.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

vr 7 december 2018 • schouwburg • 20u15

LATIF AIT - 'Re:Latif'

 
De opwarmer van de shows van Erhan Demirci staat nu zelf op het podium. Bekendheid is relatief. Daar weet Latif alles van. Want tot nu kwam hij in de kijker door wat hij deed; niet door wie hij is. Hij stapt recht op het grote publiek af om te zeggen wat hij denkt. Geen taboes, enkel de waarheid. En zelfs die is relatief.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

za 8 december 2018 • schouwburg • 20u15

SCALA - 'Meisjesnamen'

 
Anne, Irene, Annelies, Marijke, … Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Barbara, Danielle, Rosa, … en vele anderen in Scala’s nieuwe theatertournee. Met ‘Meisjesnamen’ staan ze terug in de Vlaamse theaters. En voor het eerst helemaal in het Nederlands.
Deze voorstelling is uitverkocht!

zo 9 december 2018 • schouwburg • 15u • vanaf 8 jaar

COMPAGNIE BARBARIE - 'Modders'

 
Een absurde, komische voorstelling waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar een mens is. ‘Modders’ gaat over moeders en hun kinderen. Sommigen zijn er één, iedereen heeft er één. Herkenbaarheid troef & plezier verzekerd (ook voor papa’s)!
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

za 15 december 2018 • schouwburg • 20u15

JAN DELVAUX & DJ BOBBY EWING - 'Belpop Bonanza Quattro'

 
Belpop Bonanza Quattro is de vierde theatershow van dit gepassioneerd duo. Even leergierig, entertained en grappig als zijn voorgangers. Maar ze steekt anders en ingenieuzer in elkaar. Een reisprogramma in vier etappes. Met hun 4x4 racen ze langs vier plaatsen waar popgeschiedenis is geschreven.
€23 (kassa) / €20 (vvk,-25,+60) / €17 (abo,groep+10)

di 18 december 2018 • schouwburg • 14u [i.s.m. seniorenraad Heusden-Zolder]

HAMPSTEAD - een film van Joel Hopkins

 

De Amerikaanse weduwe Emily Walter woont aan de rand van Hampstead Health, een groot park in Londen. Na de dood van haar man lukt het maar niet om haar leven op te pakken. Haar leven krijgt echter een verrassende wending wanneer ze Donald ontmoet, een dakloze man die in Hampstead Health woont...
GB 2017, 102 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

wo 19 december 2018 • schouwburg • 20u15

LEAN ON PETE - een film van Andrew Haigh

 

De regisseur van 45 years verrast opnieuw met dit rauw maar tegelijk warm portret. Charley, een introverte tiener werkt bij een paardentrainer. Hij sluit er vriendschap met het versleten renpaard ‘Lean on Pete’. En dan dreigt het paard verkocht te worden aan een Mexicaans slachthuis …
GB 2018, 121 min.

€5 (kassa) / €4 (vvk)

za 22 december 2018 • schouwburg • 20u15

FRANK VANDER LINDEN - 'Een nieuw jaar, een nieuwe Frank'

 
Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij in 2009 en 2010 met zijn zeer succesvol solo-debuut. Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht. Een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant van dichtbij te leren kennen.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

za 22 december 2018 - 20u15 & zo 23 december 2018 - 16u30 • kerk Heusden

THE LONDON QUARTET & EXSULTATE - 'A christmas festival'

 
The London Quartet & koor Exsultate slaan de ‘stembanden’ in elkaar voor een bijzonder verrassende kerstshow. Een unieke combinatie van virtuoze zang, typisch Britse humor, gedompeld in een bijzondere kerstsfeer en overgoten met het sfeervolle klank- en lichtspektakel van Exsultate.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

vr 11 januari 2019 • schouwburg • 20u15

LENNY & DE WESPEN - 'CD-voorstelling Instant/Nostalgia'

 
Nieuwe nummers, een selectie uit bekend werk [Jij, Einde van de rit, Hey Marie] en knappe beelden. Dat zijn de ingrediënten van de cd-voorstelling ‘Instant/Nostalgia’. Zanger Lennaert Maes en muzikanten Steven Vervaet, Andries Boone, Mathias Moors en Bert Huysentruyt zijn weer stevig op dreef op dit nieuw album.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

za 12 januari 2019 • schouwburg • 20u15

WIM CLAEYS - 'Zwartzak'

 
Een verhaal verteld, gezongen en gespeeld door Wim Claeys en zijn accordeon. In ‘Zwartzak’ graaft Wim doorheen zijn eigen verleden. Opgegroeid als zoon van een Oostfronter en als kind gekneed door het militante Vlaams Nationalisme, blikt de veertiger met weerzin, loutering en mildheid terug op zijn jeugd.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

zo 13 januari 2019 • schouwburg • 15u • vanaf 4 jaar

DE KOLONIE MT - 'Knorren en kussen'

 
Verwacht u aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar nogal geknord, getoverd en gekust zal worden! Geïnspireerd op een eeuwenoud Roemeens sprookje brengen een actrice, een muzikant, veel poppen en swingende objecten het verhaal van de prinses die een varken trouwde …
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

do 17 januari 2019 • schouwburg • 20u15

AXEL DAESELEIRE & HANS VAN CAUWENBERGHE

 
Axel en Hans hebben dringend de behoefte om de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe willen ze herinnerd worden? Is er leven na de seks? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? De nieuwe 237 swingt opnieuw van begin tot einde, deels door de muziek, deels door deze twee soulmates.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

za 19 januari 2019 • schouwburg • 20u15

TRIO TRITANE - Festival Djangofollies

 
Tritane bundelt drie Limburgse muzikanten met een vette boon voor gypsy jazz. Kan ook moeilijk anders, want de allergrootste bezieler van het genre Django Reinhardt zag in ons land in 1910 het levenslicht. De bezetting bestaat zoals het gypsy jazz betaamt enkel uit snaren. Twee gitaren en een contrabas. Maar het trio belooft ook buiten de contouren van zigeunerjazz te experimenteren.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

za 26 januari 2019 • schouwburg • 20u15

BARBARA DEX - 'Dex tot de tweede macht'

 
In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader. Van hem heeft ze veel geleerd. Het muzikale heeft ze van hem geërfd. Op persoonlijke wijze blaast ze nieuw leven in de liedjes van haar vader. Intimistische muziekvoorstelling die naar de keel grijpt. Een muzikaal cadeau voor Marc, haar held, vader en clown.
€19 (kassa) / €16 (vvk,-25,+60) / €13 (abo,groep+10)

di 29 januari 2019 • schouwburg • 20u15

MICHAEL VAN PEEL - 'Van Peel overleeft 2018'

 
2018. De kieskoorts trekt als een epidemie door het land. Het circus trekt voorbij en de boer ploegt voort en uit het modderige mengsel van assen en tranen boetseert Van Peel zijn inmiddels al 10de eindejaarsconference. Alles zal wel goed komen. Of niet. Hoe dan ook…
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

za 2 februari 2019 • schouwburg • 20u15

ISOLDE - 'In concert'

 
Isolde [Lasoen] componeerde en realiseerde tussen al haar andere muzikale bezigheden door haar langverwachte solo album als vervolg op haar project met ‘les Bens’. Met haar zoetgevooisde stem en liefde voor rijke orchestratie doet Isolde je wegdromen naar zwoele Zuid-Franse avonden.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

zo 3 februari 2019 • schouwburg • 11u & 16u • 1,5 - 4 jaar

THEATER DE SPIEGEL - 'Boks'

 
Theater De Spiegel maakt voorstellingen voor de allerkleinsten. Deze keer zien we twee danseressen in een kleine ruimte. Een box gevuld met spanning, een zoektocht naar de ander: botsen, exploderen, versmelten hier en daar. Van een wervelend gewoel naar een wervelend gelach. Aanstekelijk amusement!
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

vr 8 februari 2019 • schouwburg • 20u15

KIM IN THE MIDDLE - 'Album release'

 
Jazzvocaliste Kim Versteynen en doorwinterde jazzmuzikanten als Arne Van Coillie [piano], Flor Van Leugenhaeghe [contrabass] en Luc Vanden Bosch [drums] brengen een concert in het teken van de release van hun inmiddels al derde album. Ze gaan creatief om met eigen werk en dat van anderen binnen het jazzidioom.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

za 9 februari 2019 • schouwburg • 20u15

RAF WALSCHAERTS - 'Biecht'

 
Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo. Nu staat hij alleen op de planken. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Onverschrokken zal hij zijn, die Walschaerts. Moedig in de eenvoud: niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk en scherp.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

do 14 februari 2019 • schouwburg • 20u15

DE KOLONIE MT - 'Twee zielen, drie levens en zes mensen'

 
In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man [Peter De Graef] en de vrouw [Lottie Hellingman] staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. In ‘Twee zielen’ krijgt de muziek van Bo Spaenc een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. Fijne valentijn voorstelling.
€19 (kassa) / €16 (vvk,-25,+60) / €13 (abo,groep+10)

za 16 februari 2019 • schouwburg • 20u15

NABIL AOULAD AYAD - 'Monopoly'

 
Nabil is een talentvolle, veelzijdige theatermaker, zo toont hij in zijn voorstellingen. Pianospel, beatbox, zang, typetjes en scherpe, soms schurende grappen. In ‘Monopoly’ wil hij een andere kant van zichzelf laten zien. ‘Vroeger dacht ik dat kwetsbaarheid een zwakte was’, aldus Nabil. Wie ooit Najib Amhali aan het werk zag, mag dit zeker niet missen!
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

zo 17 februari 2019 • kerk Zolder • 16u

A NOCTE TEMPORIS - 'The Dubhlinn Gardens'

 
CD-release van ‘The Dubhlinn Gardens’ . Het programma met 5 muzikanten [tenor Reinoud Van Mechelen, fluit, gamba, harp en clavecimbel] bevindt zich op een kruispunt tussen twee werelden: de traditionele Ierse muziek en de barokmuziek die gepubliceerd werd in de eerste helft van de 18de eeuw. Fluitiste Anna Besson is gepassioneerd door traditionele Ierse muziek.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

vr 22 februari 2019 • MUZEcafé • 20u

FABRIZIO POGGI & BAND

 
De Italiaan Fabrizio Poggi werkte samen met de allergrootste rootsmuzikanten ter wereld, bracht 22 albums uit, schreef vier boeken over blues en folk en speelde op tal van plekken over heel de wereld. Muzikanten Geert Hellings, Frederik Madou, Antoon Offeciers en Katleen Scheir vergezellen hem die avond.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

za 23 februari 2019 • schouwburg • 20u15

ROB VANOUDENHOVEN - 'Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven'

 
Rob Vanoudenhoven. Wie kent hem niet. Hij komt vertellen over zijn leven, werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. Over upsand- downs, lief en leed, vriend en vijand, berg en dal, top en flop. Maar ook hoe mooi en leerrijk die eerste 50 jaren op deze planeet zijn geweest. Dit wil hij eindelijk delen …
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

do 28 februari 2019 • balzaal • 20u15

THEATER DE TOEKOMST - 'Romeo & Julia'

 
In een frisse hedendaagse vertaling, met volle respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue: pikante verzen, flitsende zwaarden, burleske humor en onweerstaanbare passie. Ontembare levensvreugde, lijken die vallen en grenzeloze liefde. Weergaloos theater waarbij de acteurs tussen het publiek spelen.
€19 (kassa) / €16 (vvk,-25,+60) / €13 (abo,groep+10)

zo 3 maart 2019 • schouwburg • 15u • vanaf 6 jaar

ZONZO COMPAGNIE - 'Koper en vel'

 
Negen muzikale klasbakken rekken het concept ‘fanfare’ op in alle richtingen! Regisseur/choreograaf Randi De Vlieghe en de HOP FROG Fanfare wentelen zich in de rijke traditie van de fanfare en de vele situaties waarin ze een rol speelt en maken een beeldend muzikale voorstelling over de mens, zijn overmoed, zijn zachtheid, zijn kwetsbaarheid, zijn veerkracht en zijn levenslust.
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

vr 8 maart 2019 • schouwburg • 20u15

BEATLES BY GIRLS

 
Op deze internationale vrouwendag zorgt een uitsluitend vrouwelijke band, met een fantastisch strijkkwartet, voor een ware revival van de beatlemania. Ambiance verzekerd met nummers als ‘Can’t Buy Me Love’, ‘Yesterday’, ‘She Loves You’, ‘Let It Be’, ‘Yellow Submarine’, ‘Hey Jude’ … en zoveel meer!
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

zo 10 maart 2019 • schouwburg • 16u

JOHAN VERMINNEN - 'Plankenkoorts'

 
50 jaar staat hij inmiddels op de planken. 50 jaar is het ook geleden dat de plannen van MUZE werden getekend. Een ideaal moment om afscheid te nemen van onze schouwburg met dit fantastisch boegbeeld van het Nederlandse chanson. Klassiekers en nieuw werk zal hij brengen en wie weet komen er wel special guest(s) om dit afscheid te vieren.
€21 (kassa) / €18 (vvk,-25,+60) / €15 (abo,groep+10)

do 14, vr 15 & za 16 maart • tent Domein Bovy • 20u15

CIRCUS RONALDO - 'Fidelis Fortibus' [herneming] • vanaf 12 jaar

 
In juni 2015 ging Circus Ronaldo met ‘Fidelis Fortibus’ in première, een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Danny staat alleen in de piste en wordt omringd door een cirkel van begraven circusartiesten. Door zijn krachtige illusies komen de overleden zielen tot leven.
€19 (kassa) / €16 (vvk,-25,+60) / €13 (abo,groep+10)

zo 24 maart 2019 • kerk Zolder • 16u

LIEBRECHT VANBECKEVOORT - 'Releasetour nieuwe Liszt CD'

 
Belgisch concertpianist Liebrecht Vanbeckevoort eert Franz Liszt met een nieuwe cd op De Straight Strung Concert Grand Piano. Het werk van Liszt is zowel compositorisch als pianistiek grensverleggend. De transparantie van de rechtsnarige pianovleugel maakt dat Liszt’s pianomuziek in een veelkleurig palet glorieus tot zijn recht komt.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

zo 24 maart 2019 • MUZEcafé • 20u

SAXCONNECTION

 
Het concept Sax Connection komt van meester baritonsaxofonist Gary Smulyan. Het idee rijpte bij hem na een intense tournee doorheen ons land met een bezetting van drie saxofonisten, een drummer en een bassist. Het originele geluid van het kwintet toen wil Smulyan terug en nog meer uitgesproken oproepen met Sax Connection.
€15 (kassa) / €12 (vvk,-25,+60) / €9 (abo,groep+10)

zo 14 april 2019 • locatie buiten • 11u, 14u, 15u30 & 17u • vanaf 4 jaar

HETPALEIS & TUNING PEOPLE - 'De bus met benen'

 
Liggend kijkt u naar het plafond van de bus, waar de zoektocht van een vrouw, een man en een kind voorbijrolt. Hun huis heeft immers de benen genomen... Tuning People en HetPaleis maken in de bus objectentheater tussen kitsch en houtjetouwtje. Een bijzondere ervaring!
€8 (kassa) / €7 (vvk,-25,+60) / €6 (abo,groep+10)

za 4 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

WIM OPBROUCK & RON REUMAN - 'TV-tunes knt revisited'

 
Na 15 jaar worden, op verzoek van velen, de herkenningsmelodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opnieuw opgefrist tot eigentijdse muziek. Laat je door Wim, Ron en nog 5 klassemuzikanten, opnieuw meevoeren op deze even ironische als fijngevoelige roadtrip door een dikke vijftig jaar TV-Tunes.
Deze voorstelling is uitverkocht!

vr 10 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

LOS DEL TRÈ

 
Dit vingervlugge gitaartrio is met hun derde album ‘Gipsy’ helemaal klaar om andermaal het publiek te charmeren. De flamencosfeer blijft een beetje behouden, maar deze keer is er ook plaats en ruimte voor muziek en verhalen uit de zigeunercultuur. Gipsy is meer dan een concert … het is een belevenis!
€16 (kassa) / €13 (vvk,-25,+60) / €10 (abo,groep+10)

vr 17 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

NILS SOLO + BLOOMFISH

 
Pascale Michiels & Kathleen Vandenhoudt pakken uit met het gloednieuwe album ‘Happy Incomplete’. Twee krachtige stemmen met een rauwe puurheid. Zij worden opgewarmd door de prachtige soloshow van Nils De Caster die begeestert met zijn virtuoos gitaarspel, droge humor en verrassende projecties van zichzelf.
€16 (kassa) / €13 (vvk,-25,+60) / €10 (abo,groep+10)

za 18 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

DE ROOVERS & MUZIEKTHEATER TRANSPARANT - 'Het bezoek'

 
Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire als arm meisje en keert nu terug als rijkste vrouw ter wereld. ‘Het Bezoek’ is een bijtende farce, feestelijk aangeboden door vier Roovers, Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michel Vergauwen en de muzikanten van Les Âmes Perdues.
€21 (kassa) / €18 (vvk,-25,+60) / €15 (abo,groep+10)

vr 24 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

BB THREE + EQUIPE DE REVE

 
Een funky double bill met twee Limburgse bands. BB Three van frontman en toetsenist Johan De Haan presenteert subtiele én krachtige grooves met het nieuwe album ‘Love Balloon’. Zijn bassist Jo Didderen mag in deel twee uitpakken met zijn eigen dreamteam L’Equipe De Rêve.
€16 (kassa) / €13 (vvk,-25,+60) / €10 (abo,groep+10)

za 25 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

GUIDO BELCANTO - 'Zo goed als alleen'

 
Uit zijn onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met 2 fantastische muzikanten aan zijn zijde, Belcanto noemt hen ‘mijn muzikale broeders: Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Nicolas Rombouts op contrabas.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

zo 26 mei 2019 • kerk zolder • 16u

ZEMLINSKY QUARTET - 'Tsjechische klassiekers'

 
Opgericht in 1994 in de schoot van het conservatorium van Praag en uitgegroeid tot een alomgeprezen voorbeeld van de Tsjechische strijkkwartettraditie. Zij brengen namiddag de meest prestigieuze werken uit de Tsjechische kamermuziek van volgende componisten: L. Janacek, B. Smetana en A. Dvorak.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

do 30 mei 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15 • [wo 29 mei is reeds uitverkocht!]

ADRIAAN VAN DEN HOOF - 'Ja, maar eerst een diploma'

 
Na vier succesvolle theatershows kruipt Adriaan nog maar eens op een podium, geflankeerd door muzikant Tom ‘Pele’ Peeters. Het wordt een emotionele en komische trip, waarin Adriaan vele vragen heeft. Het wordt een bij momenten hilarische zoektocht die zich op blote voeten over een muzikaal tapijt begeeft. Wegens succes extra voorstelling bijgekomen op donderdag 30 mei!
€21 (kassa) / €18 (vvk,-25,+60) / €15 (abo,groep+10)

za 1 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

TOM VAN DYCK - 'Het beest in u'

 
De man van o.a. ‘Van Vlees en Bloed’, ‘Met Man en Macht’, ‘Den Elfde van den Elfde’, ... geeft een vernieuwde kijk op de homo sapiens met praktische tips die onmiddellijk toepasbaar zijn op ieders leven, in gelijk welke situatie. Kom kennismaken met deze methode en wees geen struisvogel die zijn kop in het zand steekt en ontdek: HET BEEST IN U.
€20 (kassa) / €17 (vvk,-25,+60) / €14 (abo,groep+10)

zo 2 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

STEF BOS - 'Ruimte'

 
Door jezelf klein te maken wordt de ruimte om je heen groter. Zo begon Stef Bos aan deze kortstondige reis alleen. Even zonder band. Met een koffer vol songs die gespeeld willen worden zoals ze geboren zijn. Aan de piano of op de gitaar. En elke avond op avontuur want er is altijd een wereld die wij niet kennen…
€21 (kassa) / €18 (vvk,-25,+60) / €15 (abo,groep+10)

do 6 & vr 7 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

HET NIEUWSTEDELIJK - 'Vuur' [herneming]

 
De eerste speelreeksen van deze indringende voorstelling over kwetsbaarheid lieten niemand onberoerd. Jonas Van Thielen is een crack in transformeren maar zet zijn talent in Vuur subtieler en meeslepender in dan ooit. Hij wordt vergezeld van nieuwstedelijk-huismuzikant Bert Hornikx en Astronaute frontvrouw Myrthe Luyten.
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)

wo 12 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

LOD MUZIEKTHEATER/KVS - 'De mensheid'

 
Mark Schaevers selecteerde fragmenten uit ‘De mensheid zij geprezen: lof der zotheid 2001’ van Arnon Grunberg. Hij componeerde ze tot een tekst voor scène: gebald, zuiver, soepel in de mond. ‘De Mensheid’ maakt deel uit van de trilogie van Josse De Pauw, die samen met Arnon Grunberg op de scène staat.
€24 (kassa) / €21 (vvk,-25,+60) / €18 (abo,groep+10)

vr 14 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

STAN VAN SAMANG - 'Op de schoot'

 
Na een tweetal jaren enkel festivals te hebben gespeeld, komt hij nu terug naar het theater! De vraag was groot en de ‘goesting’ bij Stan nog groter. Zoals de titel ‘Op de Schoot’ doet vermoeden wordt het een concert in intieme setting, maar daarom niet minder ‘groots’.
€30 (eenheidsprijs)

za 15 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

ELS DE SCHEPPER - 'Heeft besloten er geen eind aan te maken'

 
Els de Schepper heeft een besluit genomen. Ze zal blijven léven. En hoe! Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor dienen. Eén ding staat als een paal boven water. Els lééft met veel goesting! En ze wil u ook aansteken!
€22 (kassa) / €19 (vvk,-25,+60) / €16 (abo,groep+10)

za 22 juni 2019 • schouwburg nieuw cultuurcentrum • 20u15

ERHAN DEMIRCI - 'Wa make?'

 
‘Wa make?’. Het antwoord is meestal ‘Goeie, en met u?’ Maar zijn we allemaal wel ‘goeie’? Zeggen we allemaal wel altijd hoe het echt met ons gaat? En precies dat gaat Erhan uitzoeken. Gedragen wij ons op café anders dan op het werk? Welke rol spelen wij dagelijks? Ga zitten en luister, we gaan gewoon wa lachen!
€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)