FUNDAMENT + EVENSANNE

vr 19 mei 2017 • ZLDR Luchtfabriek • 20u15

€18 (kassa) / €15 (vvk,-25,+60) / €12 (abo,groep+10)  

Een fascinerend experiment met diepe tonen in de indrukwekkende compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. Dat moet u meemaken!
Diep, duister en laag. Fundament exploreert de onderste regionen van het klankenspectrum met contrabassen, tuba’s, baritonsaxofoons en bassaxen. Fundament is een project van tekenaar, beeldhouwer en performer Peter Jacquemyn. In het werk van Jacquemyn komen de wereld van muziek en beeldende kunst samen. Muziek is meer dan begeleiding, het beeldende is meer dan decor. Peter Jacquemyn wordt sterk gewaardeerd in de Europese jazzscene. Als contrabassist spreekt hij een breed spectrum van mogelijkheden op zijn instrument aan. Gezien zijn fascinatie voor het stemexperiment, zullen ook Mongoolse keelklanken in ‘Fundament’ binnensluipen.

Voor dit project brengt Jacquemyn maar liefst 11 gewaardeerde namen samen uit binnen- en buitenland, waaronder Eric Sleichim, bezieler van Bl!ndman, die zich de laatste jaren toelegt op een nieuw en uitzonderlijk instrument, de tubax. Volledig akoestisch creëert een klein leger aan basinstrumenten een bijna ruimtelijke klankmassa, waarin elke muzikant toch de eigen sound en klankrijkdom van zijn/haar instrument beheerst. Het wordt een ongehoorde verkenning en viering van de onderstroom, een concert dat nog lang zal nazinderen in de prachtige compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. Dit concert is laureaat van de jazzcoproductie, gekozen door 30CC, Vrijstaat O, Rataplan, De Werf, NONA, Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze & JazzLab Series.

Met Peter Jacquemyn [contrabas, stem, concept], Eric Sleichim [tubax], Yannick Peeters [contrabas], Kristof Roseeuw [contrabas], Lode Leire [contrabas], Pieter Lenaerts [contrabas, stem], Jan Pillaert [bastuba, stem], Carl-Ludwich Hübsch [bastuba, stem], Johannes Bauer [trombone], Gregoire Tirtiaux [baritonsax, stem], Mathieu Lilin [baritonsax]é Peter Verdonck - [bassax, stem].

Na Fundament presenteren we ook nog het ronduit schitterende EvenSanne. De naam is een samentrekking van Sanne Huijbregts [zang] & Eran Har Even [gitaar]. Met loop stations, effecten en speciale instrumenten zoals de EWI roepen ze een unieke sferische wereld op. Na het album ‘Something So Sweet’ en de EP ‘Stil’ werken ze nu aan ‘What if’ dat zal inslaan als een meteoor. De bezetting is uitgebreid met Itai Weissmann [EWI] & Jeroen Batterink [drums].

www.peterjacquemyn.com - www.evensanne.com