ABATTOIR FERMÉ - 'Buko'

vr 23 februari 2018 • schouwburg • 20u15

Op de stoep van een uitgestorven motel treffen twee drinkebroers [Dominique Van Malder & Tom Vermeir] en de bezorgster van een Chinees restaurant [Sung-im Her] elkaar. Met een voorraad drank en een typemachine, op zoek naar de zin en de onzin van het leven. Drinkend, pochend, bluffend, struikelend en in de waan dat ze écht van vrouwen houden.

Charles Bukowski [1920-1994] was een notoir Amerikaans dichter, schrijver en zuipschuit die woonde en werkte in Los Angeles. Naast duizenden gedichten en kortverhalen schreef hij romans als ‘Women’, ‘Pulp’, ‘Hollywood’ en ‘Post Office’. Zijn semi-autobiografisch werk portretteert de gokkers, alcoholisten en boefjes uit de ruige achterbuurten van L.A, in een rauwe en directe stijl boordevol geestige dialogen. Dominique Van Malder speelde bij Studio Orka, Antigone en Abattoir Fermé en maakt de opmerkelijke TV-reeks Radio Gaga [Canvas]. Tom Vermeir speelde o.a. bij Cie Cecilia, hetKIP en HETPALEIS en was te zien in de film ‘Belgica’. Sung-Im Her is een Zuid-Koreaanse danseres en performer die haar sporen verdiende bij o.a. Jan Fabre, Les Ballets C. de la B., Needcompany en Abattoir Fermé.

“BUKO is een ware gebeurtenis… Ze voert je van schaterlach naar afgrijzen en weer terug. Met dit magistraal portret demonstreert Abattoir Fermé wat waarlijk populair theater kan en moet zijn: weerbarstig, geestig, ontroerend, grotesk, maar vooral lillend als het leven zelf.” [Juryrapport Theaterfestival 2017]

www.abattoirferme.be