THEATER FROE FROE & I SOLISTI DEL VENTO - 'Gitte'

vr 2 maart 2018 • schouwburg • 19u30 • vanaf 10 jaar

Eind 16e eeuw. De Spanjaarden overheersen de wereld en ook bij ons krioelt het van soldaten die plunderen. De moeder van Gitte heeft menig Spaans soldaat in haar bed gekregen maar een Spaans kind wil ze niet. Gitte wordt achtergelaten bij het weeshuis. Als ze dertien is, wordt ze verkocht aan rondreizende kwakzalvers. Ze wordt betrapt tijdens het zakkenrollen, gebrandmerkt en in de kerker gegooid. De rechter ziet echter haar halsketting - het enige aandenken aan haar vader - en bedenkt dat dit kind van een invloedrijke Spaanse hertog nuttig kan zijn om te spioneren. Gitte wordt naar Sevilla gestuurd. Daar overtuigt ze haar vader dat ze zijn echte dochter is. Ze wordt populair en alle jonge mannen zijn zot van haar. Haar opdracht wordt bijzaak, ze geniet met volle teugen van jong, vrij, rijk, zat, zot en verliefd zijn. Ze is een echte Spaanse señorita geworden. Maar het brandmerk op haar schouder verraadt haar... Ze is nu zwanger van een lief dat haar wil vermoorden. Zijn eer staat op het spel. Ze vlucht maar hij zal haar achtervolgen tot in Vlaanderen...

Een spannende, humoristische en poëtische voorstelling, naar het bekroonde boek ‘Galgenmeid’ van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs. Beeldend theater voor tieners over een meisje dat vrouw wil worden. Gemaakt en gespeeld door Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Julie Delrue, Dries De Win, Filip Peeters, Tim Oelbrandt & Jonas De Wulf in een regie van Marc Maillard met livemuziek van I Solisti del Vento o.l.v. Francis Pollet & Arne Leurentop.

www.froefroe.be

Spel, poppenspel:
Julie Delrue: Gitte.
Dries De Win: Johannes (pop), El Capitano (pop), Don Domigo (pop).
Mieke Laureys: Baljuuw (masker), La Mama, Chikka (pop).
Filip Peeters: Beul (pop), El Capitano (pop), Dokter (pop), Don Domigo (pop).
Annelore Stubbe: Neelken (pop), El Capitano (pop), Chikka (pop), dokter (pop), Stier (beest) Don Domigo (pop).

Regie: Marc Maillard
Muziek:
Kamerorkest: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot en orkestleiding) met Arne Leurentop (electronica).
Videocreatie:
Stijn Grupping en videorealisatie: Tim Oelbrandt
Techniek licht en klank:
Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf
Tekst:
Mieke Laureys, Marc Maillard, naar het boek Galgenmeid van Pat Van Beirs en Jean Claude Van Rijckeghem
Poppen:
Patrick en Marc Maillard, Ina Peeters, Astrid Michaelis
Kostuums:
Astrid Michaelis
Decor:
Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a.