THEATER STAP - 'De wereld' met live muziek van o.m. Steven De bruyn

di 27 maart 2018 • schouwburg • 20u15

In het najaar was TV-kijkend Vlaanderen helemaal in de ban van ‘Tytgat Chocolat’, de romantische roadmovie op Eén. De acteurs van Theater Stap waren even wereldberoemd in Vlaanderen. Ondertussen, enkele prijzen en maanden later werken de acteurs al weer aan hun volgende project, het theaterstuk ‘De Wereld’.

Een man staat op van een bank in een park en trekt eropuit. Het is het begin van een merkwaardige tocht, een reis op leven en dood, waarin bijzondere mensen samenkomen. Er is de kleine man die bijna niemand opmerkt en de ober met excellente koffie, er is het meisje Haja dat van ver komt en haar sombere oom. Er is ook de plastic zak in de wind, diepzeedieren, en een zon waar iedereen van heinde en ver naar komt kijken. En er is een gebeurtenis die zo ongelooflijk is dat ze zelfs voor wie erbij was onwerkelijk lijkt. ‘De Wereld’ is het vervolg op productie ‘De Bank’ die enthousiast onthaald werd door pers en publiek en geselecteerd werd voor het Theaterfestival. Paul Verrept schrijft opnieuw de tekst over een moedige zoektocht naar geluk. Ook Luc Nuyens [De Roovers] en Frank Dierens [Froe Froe, De Roovers, Laika,…] gaan opnieuw aan de slag met de Stapspelers. Steven De bruyn & Tsubasa Hori zorgen voor live-muziek. ‘De Wereld’ wordt een verhaal van ontmoetingen. Van mensen die al snel niet meer zonder elkaar kunnen.

Hierbij een link naar de trailer die we lieten maken voor de voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=cQ5swIyEVrk

www.theaterstap.be

In de pers: artikel in Gazet Van Antwerpen