ARSENAAL/LAZARUS - 'De zonder zon zon'

vr 30 maart 2018 • schouwburg • 20u15

‘De zonder zon zon’ is een universeel sprookje, door Pieter De Buysscher geschreven, op de huid van het heden. Bernard is een tovenaar met opmerkelijke verwezenlijkingen op zijn actief. Het gaat echter niet goed met hem. Het roer moet om. Nabil, zijn trouwe leerling, wil hem daar graag bij helpen. Samen bereiden ze zich voor op de ultieme tovertruc. Hun missie behelst de hele mensheid. Er zijn risico’s aan verbonden. Maar geen nieuwe optie toveren is geen optie. Een verhaal over ontploffingen en crisissen, over de schade die onze ongefundeerde meningen veroorzaken, over afscheid, vriendschap en ouderdom, over magie, geloof, overtuigingen en waarheid. De kracht van de voorstelling zit in de raakheid van de tekst en het spelplezier van de acteurs, twee komische talenten die elkaar met de ernst van een kinderspel opjutten en laten meeslepen en die volledig opgaan in hun eigen logica.

Vlaams Cultureel Erfgoed Jaak Van Assche krijgt vers Vlaams Cultureel Erfgoed als tegenspeler: Zouzou Ben Chikha [Union Suspecte, Bevergem, Action Zoo Humain]. Ruud Gielens [Union Suspecte, KVS, Kaaitheater] regisseert.

“Een stuk vol verborgen lagen, maar wel toegankelijk gebracht, met een glimlach.”
[Het Nieuwsblad]

www.arsenaallazarus.be