HET NIEUWSTEDELIJK - 'Een ontgoocheling', naar Willem Elsschot

di 24 april 2018 • schouwburg • 20u15 • gratis inleiding om 19u30 in MUZEcafé

Kareltje De Keizer heeft een groot hoofd. Daardoor denken de mensen dat hij slim is. Niet in het minst zijn vader, een mislukt sigarenfabrikant, maar ook de trotse voorzitter van kaartclub ‘De Lustige Whistspelers’. Hij stuurt zijn zoon naar het Atheneum om Latijn te leren en advocaat te worden. Maar in zijn eerste jaar blijft Kareltje meteen zitten. Wat hij zijn ouders niet vertelt. Het jaar daarop gebeurt het opnieuw. Het jaar daarop opnieuw. Dan pas komt het uit. Het is niet de enige ontgoocheling die Vader De Keizer te verwerken krijgt...

Willem Elsschot had het graag over de grote zaken van het leven, vermomd als banaliteiten. In ‘Een ontgoocheling’ heeft Elsschot het over de teleurstelling van de vader wanneer de zoon niet opgroeit tot wat de vader gewild had. Adriaan Van Aken maakte er een fantastische muziektheatervoorstelling van met Jurgen Delnaet als meesterverteller, bekend uit o.a. ‘Aanrijding in Moscou’ & ‘Marsman’. Muzikanten Joris Caluwaerts [Magnus, Zita Swoon], Benjamin Boutreur [HETPALEIS, Flat Earth Society], Lot Vandekeybus [De Kift] & Tim Coenen [Admiral Freebee] weerspiegelen de maatschappij met melancholische én feestelijke muzikale passages. Een must see!

Om 19u30 is er een gratis inleiding in het MUZEcafé.

www.nieuwstedelijk.be