TG MAASTRICHT - 'La superba'

vr 4 mei 2018 • schouwburg • 20u15 • gratis inleiding om 19u30 in MUZEcafé

Wim Opbrouck & Angela Schijf spelen de hoofdrollen in ‘La Superba’, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Verrijkt met veel live muziek van Ron Reuman, Axl Peleman & Roeland Vandemoortele wordt ‘La Superba’ in regie van Servé Hermans een magnifieke ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

Een schrijver uit het Westen [Wim Opbrouck] is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua [Angela Schijf] dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de straatjes van de stad boordevol ontmoetingen. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver, zelfs het mooiste meisje hebben één ding gemeen: het verlangen naar een mooier en beter leven. Naast Wim & Angela ziet u ook Daan van Dijsseldonk, Kendrick Etmon, Joke Emmers, Michel Sluysmans & Dries Vanhegen. Afwisselend spelen Melissiër Boobé, Mpho Pierreux, Ture Reuman en Lushyra Sint Jago.

www.toneelgroepmaastricht.nl