JAN SANEN - albumrelease 'Musique Belgique Gitarique'

za 2 juni 2018 • ZLDR Luchtfabriek • 20u15

Jan Sanen woonde lange tijd in Heusden-Zolder en studeerde in 2009 af aan het Conservatorium Antwerpen met grootste onderscheiding voor gitaar bij Roland Broux. Geen wonder dat hij er meteen ook tot docent werd gebombardeerd. Als gitarist/componist is Jan actief bij gitaarduo Teyata en bij het ensemble Do Ut Des. Begin 2018 dook hij in onze Studio MUZE om het album ‘Musique Belgique Gitarique’ op te nemen met uitsluitend Belgische gitaarmuziek. Het idee ontstond in 2015 toen hij op een prachtige compositie stootte van Raymond Moulaert, een ‘rhapsodie’ op drie Vlaamse volksliederen uit 1927, opgedragen aan gitaaricoon Andres Segovia. Ook andere groten uit de Belgische klei passeren de revue zoals Dhango Reinhardt & Jacques Brel, in fijne arrangementen van Roland Dyens. Het album bevat ook enkele fantastische nieuwe werken van opkomende talenten Mathias Coppens & Chris Ruebens, alsook een compositie van onze Limburgse gitaartrots Tim Finoulst.

Het album ‘Musique Belgique Gitarique’ wordt op zaterdag 2 juni voorgesteld in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5, 3550 Heusden-Zolder. Het concert wordt visueel omkaderd met kleurrijke en mysterieuze schilderijen van Lotte Van De Walle.

www.jansanen.be