SAXCONNECTION

za 24 maart 2018 • schouwburg • 20u

Al enkele jaren heeft MUZE een muzikale luchtbrug met New York kunnen aanleggen dankzij muzikanten die daar geregeld verblijven. Eén van hen is saxofonist John Snauwaert. Met Saxconnection heeft hij een internationaal gezelschap opgericht met de Amerikaanse saxofonisten Gary Smulyan & Ralph Lalama. Gary Smulyan hoort al jaren bij de wereldtop en is verschillende keren verkozen als beste baritonsaxofonist door de lezers van Downbeat Magazine & Jazz Times. Gary speelt o.a. bij het beroemde The Village Vanguard Orchestra [New York]. Hij is ook heel actief als solist over heel de wereld en werkte in België reeds samen met onze Muze Jazz Orchestra. Ook Ralph Lalama is lid van The Vanguard Jazz Orchestra. Naast diverse eigen bandprojecten is hij docent aan de Boyer School of Music [Temple University] en is hij sinds 1997 artist-in-residence aan het conservatorium van Amsterdam. John, Gary & Ralph worden aangestuurd door een ijzersterke ritmesectie: Bart De Nolf [contrabas] & Bruno Castellucci [drums]. Deze twee heren zijn na decennia lang samenspelen [o.a. Toots Thielemans] één van de best op elkaar ingespeelde tandems van Europa.

www.johnsnauwaert.be