TG MAASTRICHT - 'King Lear'

do 20 september 2018 • schouwburg • 19u30

€24 (kassa) / €21 (vvk,-25,+60) / €18 (abo,groep+10)  

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan & Cordelia. Om beurten vraagt hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund & Edgar. King Lear is een klassieker die je gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad binnen families, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

Na zijn veelgeprezen, muzikale versie van ‘Othello’ [2015] presenteert regisseur Servé Hermans opnieuw een klassieker van Shakespeare. Toneelgroep Maastricht regisseert iedere twee jaar een Shakespeare. Hermans kiest voor ‘King Lear’ vanwege zijn fascinatie voor het thema vadermoord. Servé werkt hiervoor opnieuw samen met schrijver en tekstbewerker Jibbe Willems.

De muzikale leiding is in handen van Bendix Dethleffsen, die eerder de muziek verzorgde voor ‘Othello’ en ‘Eyes wide Shut’. Hoofdrolspeler Huub Stapel wordt in deze mastodontproductie omringd met een sterrencast: Wilfried de Jong, Dirk Roofthooft, Porgy Franssen, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Louis van Beek, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Hans van Leipsig, Elisabeth De Loore & Caro Derkx.

www.toneelgroepmaastricht.nl