A MASS FOR PEACE - 'Letters from the other side' & 'The Armed Man'

do 8 november + za 10 november 2018 • kerk Berkenbos • 20u15

Uitverkocht! €21 (kassa) / €18 (vvk,-25,+60) / €15 (abo,groep+10)  

Check hier de website voor uitgebreide info over dit project: https://massforpeace.exsultate.be


Een fascinerende muzikale herdenking van 100 jaar einde WO I. 200 uitvoerders staan garant voor een klankspektakel vol power èn tederheid. Een gigantisch koor met meer dan 150 zangers en het Limburgs Kamerorkest, speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid tot symfonisch orkest, zorgen voor kippenvel. Dit alles onder de vakkundige leiding van Ronny Ramakers & initiatiefnemer Bruno Sprengers. Fred Brouwers zorgt voor een piekfijne inleiding.

Het hele project is ‘A Mass for Peace’ met de creaties ‘Letters from the other side’ [Koben Sprengers] en ‘The Armed Man’ [Karl Jenkins]. ‘Letters from the other side’ [van de jonge Limburgse componist Koben Sprengers]vertrekt vanuit 7 brieven geschreven tijdens WOI door jonge soldaten van 7 verschillende landen: België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Portugal, India & Turkije. De brieven belichten het leven van deze jonge mannen die de oorlog van dichtbij meemaken en ze tot het einde van hun dagen met zich meedragen. De compositie van Koben is de ideale voorbereiding op het magistrale ‘The Armed Man’ van de Welshe componist Karl Jenkins. Hij droeg het stuk einde jaren ‘90 op aan talrijke slachtoffers van de Kosovocrisis, die hevig woedde terwijl hij aan zijn compositie werkte.

Deze gigantische productie wordt uitgevoerd door het Limburgs Kamerorkest en de koren Pro Musica [Beverst], Het Daghet [Lommel] & Exsultate [Heusden-Zolder]. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, provincie Limburg en de cultuurcentra van Heusden-Zolder, Leopoldsburg & Lommel.