KOEN BUYSE - 'My works, classics & heroes' [première]

do 18 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

Koen, kind in de jaren 80, begon eind jaren 90 met eigen nummers te schrijven. De muziek uit deze periode heeft onmiskenbaar een invloed gehad op zijn muziekbeleving. Faith No More, Oasis, Guns ‘n Roses, maar ook Johny Cash en Tom Petty kregen allemaal een plaats op de vele mix-tapes in de walkman.

Als frontman & songwriter van Zornik ging hij op tournee met Muse, stond hij 3 keer op het hoofdpodium van Rock Werchter, 5 keer op Pukkelpop. Hij is de auteur van 7 full albums, waaronder de albums van Zornik waarmee hij maar liefst 10 keer op nummer 1 stond in De Afrekening op Studio Brussel. Hij schreef ook songs voor andere artiesten en projecten doorheen de jaren, zoals een soundtrack voor de bejubelde serie ‘Wolven’.

‘My Works, Classics & Heroes’ wordt een heel boeiende reis langsheen de kronkelige, mooie en soms donkere muzikale gedachten van Koen. Eigen songs en klassiekers van zijn helden worden op een pure, onversneden en eigen wijze gebracht. Een gitaar, piano en een stem... meer is er niet nodig om de essentie van een song te doen weerklinken. En wederom krijgt MUZE de kans om de première van deze show te organiseren. We kijken er reikhalzend naar uit!

www.zornik.com