THEATER FROE FROE & LAIKA - 'De Meester & Margarita'

do 25 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

De stad wordt onveilig gemaakt door ene professor Woland en zijn trawanten. Zij blijken van duivelse afkomst en zijn gekomen om kunstenaars, ambtenaren en andere zelfvoldane personen die meelopen met het regime in hun blootje te zetten. De strafexpeditie van Woland - uitgevoerd via zwarte magie, zinsbegoochelingen, ontvoering en valsmunterij - zet de hele stad op z’n kop en jaagt alle bewoners de stuipen op het lijf. Maar dan is er Margarita. Zij is niet bang voor hem. Integendeel: met zijn hulp gaat ze op zoek naar haar verdwenen geliefde, de Meester, een door het regime uitgespuugde auteur van een ‘opruiend’ manuscript…

‘De Meester en Margarita’ is een overweldigend verhaal. Voor Laika & Theater Froe Froe is het in de eerste plaats een bevrijdende fantasie, gericht tegen grauwheid en saaie ernst. De wereld wordt volledig op zijn kop gezet. De machthebbers verliezen hun autoriteit. De laatsten worden de eersten en omgekeerd. Verzinsels worden waarheid. Het abnormale en het absurde triomferen, alsook de liefde. Want boven alles is de roman een pakkend liefdesverhaal.

Deze productie is een gedroomde samenwerking. Laika heeft veel ervaring in de bewerking van grote klassiekers en Theater Froe Froe is meesterlijk in de magie van het figurentheater. Samen maken zij van ‘De Meester en Margarita’ een visueel spectaculair verhaal met een grote cast uitstekende acteurs en poppenspelers: Benny Ceuppens, Lien De Graeve, Dries De Win, Gert Jochems, Adina Mc Pherson, Filip Peeters & Annelore Stubbe.

www.froefroe.be - www.laika.be