HET NIEUWSTEDELIJK / SIMON ALLEMEERSCH / RUDY TROUVÉ - 'Screen'

za 27 oktober 2018 • schouwburg • 20u15

Al vele jaren trok Rudy Trouvé [het meest gekend als eigenzinnige zanger en gitarist bij bands als dEUS, Kiss my Jazz, Dead Man Ray...] aan de mouw van Het nieuwstedelijk over de ‘theaterfilm’ die hij wilde maken. Na zijn kennismaking met theatermaker Simon Allemeersch zijn de dingen finaal in een stroomversnelling geraakt. In Simon vindt hij een ideale kompaan om 2D-filmmateriaal [zelfgemaakte animatiefilms] via projectietechnieken te vertalen naar 3D-omgevingen, een theaterzaal in dit geval.

Allemeersch & Trouvé schrijven het verhaal, een motie van wantrouwen tegen het leven zelve en exploreren daarbij ‘de logica van de onlogica’. Het resultaat is een theaterfilm waarin realiteit en tijd vervagen. ‘Screen’ houdt het midden tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel. Een man, Pieter Genard live op het podium, vertelt over de dromen waarin hij verdwaalt in de diverse fases van zijn bestaan en niet meer weet wie of wat hij is. Hij ontmoet daarbij een alwetende Faustiaanse figuur met dubieuze morele waarden, Warre Borgmans op video, die min of meer fungeert als zijn gids. Het geheel houdt het midden tussen een film noir en een psychedelische afdaling in de hel. Perceptie, tijd, realiteit en het concept ‘leven’ worden in vraag gesteld. Een Faust voor een wereld van groot uitgevallen pixels, complottheorieën en alternatieve feiten. Elko blijweert & Mauro Pawlowski verzorgen de straffe live-muziek.

www.nieuwstedelijk.be