TRIO TRITANE - eerbetoon aan Django Reinhardt

za 19 januari 2019 • schouwburg • 20u15

MUZE is al enkele jaren partner in het festival Djangofolllies. Elk jaar in de maand januari, bundelen diverse Belgische concertzalen en clubs de krachten om grootmeester Django Reinhardt te eren met tientallen concerten van groepen die zich laten inspireren door zijn fameuze gipsy jazz. Dit jazzgenre, in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkeld vanuit zigeunermuziek, blijft tot vandaag muzikanten en publiek begeesteren. De ‘manouche’ blijft tot de verbeelding spreken in België. Kan ook moeilijk anders, want de allergrootste bezieler van het genre, Django Reinhardt, zag in ons land in 1910 het levenslicht. Vanuit Parijs zal Django de gipsy jazz wereldwijd uitdragen als een soort ‘Hot Club de France’.

Dit jaar ondersteunt MUZE het geweldige Limburgse trio Tritane. Contrabassist Rob Vanspauwen en gitaristen Dominique Nelis & Tim Finoulst durven op een hedendaagse manier experimenteren met het genre, maar blijven anderzijds ook heel trouw aan het erfgoed van Reinhardt. Naast het concert in MUZE kan je dit trio ook nog bewonderen op zondag 13 januari om 20u in Les Riches-Claires in Brussel.

www.djangofolllies.be