DE KOLONIE MT & PETER DE GRAEF - 'Twee zielen, drie levens, zes mensen'

do 14 februari 2019 • schouwburg • 20u15

De unieke vertelkracht van Peter De Graef en de muzikale drive van DE KOLONIEMT leverden de voorbije jaren al sterke producties op zoals ‘Stanley’, ‘Begin’ & ‘Rudy’. Peter De Graef is inmiddels een vaste waarde in de programmatie van MUZE en dus kon deze voorstelling over de man/vrouwverhouding doorheen de eeuwen op Valentijnsdag niet ontbreken.

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man [Peter De Graef] en de vrouw [Lottie Hellingman]. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen en verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet. In ‘Twee zielen’ krijgt de livemuziek met veel zang & percussie van Bo Spaenc & Co een eigenzinnige rol.

‘Twee zielen’ maakt deel uit van een reeks confrontaties tussen DE KOLONIEMT en theaterpersoonlijkheden. Naast Peter De Graef gaan ook performers zoals Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Tania Van der Sanden & Lucas Van den Eynde een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en zijn topmuzikanten.

“De intrigerende dialogen krijgen een mythisch karakter door de muziek die hen omringt.” [Tuur Devens, theaterkrant.nl]

www.dekoloniemt.be