THEATER DE TOEKOMST - 'Romeo & Julia'

do 28 februari 2019 • schouwburg [vrije zit] - locatie was voorheen de balzaal • 20u15

Anno 1595 schreef Shakespeare de klassieker der klassiekers. ‘Romeo and Juliet’, een verhaal over de strijd tussen de families Capulet en Montague. Hét ultieme verhaal van de liefde. Voor allen die liever zelf sterven dan hun liefde te laten sterven. Van de liefde die zichzelf via de dood vereeuwigt, omdat ze geen tijd kreeg om beleefd te worden. De vier speelvogels Joren Seldeslachts, Astrid Annicaert, Jonas Van Thielen & Reinhilde Van Driel brengen met heel veel schwung deze tragedie op de planken. ‘Romeo en Julia’ heeft dan ook alles in zich wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie. De toon wordt van meet af aan gezet en het concept slaat meteen aan. Het publiek wordt verdeeld in twee groepen, de ene groep zit in de zaal kijkend naar de scène, de andere groep op scène kijkend richting zaal. 2 publieken, 2 families, de ene de Capulets, de andere de Montagues, beide op voet van oorlog. Daartussenin wordt er gespeeld en hoe! Het publiek hangt aan de lippen van de spelers, alle rol -en kostuumwissels gebeuren onder de ogen van de toeschouwers. Het werkt allemaal zeer aanstekelijk èn op de lachspieren! Kortom, 90 minuten weergaloos theater voor een breed én avontuurlijk publiek.

www.theaterdetoekomst.be