GWEN CRESENS QUARTET - GC4

vr 17 mei 2019 • schouwburg [vrije zit] • 20u15

Gwen Cresens is een veelzijdig Belgisch accordeonist/bandoneonist die zich op de meest diverse podia thuis voelt. In 2018 bracht hij samen met Brussels Philharmonic en in samenwerking met Warner Classics en Klara zijn eerste solo cd uit. De cd werd in binnen -en buitenland zeer goed ontvangen en stond zelfs enkele weken op nr 1 in de ultratop klassiek. Tijd voor een nieuw avontuur : GC4. Hiervoor nodigt Gwen Cresens drie steengoede jazzmuzikanten uit om aan de slag te gaan met zijn repertoire. Dat resulteert in een mix van eigen composities en opwindende interpretaties van Bach, Grieg, ...Thema’s uit filmmuziek en spannende versies van popsongs. De tango en valse musette loert ergens om de hoek, zoals steeds. GC4 beleefde zijn vuurdoop voor 10.000 toeschouwers tijdens Odegand (Festival van Vlaanderen, Gent) en concerteerde voor een uitverkochte Rode Zaal tijdens Klara in de Singel (januari 2018) en nu dus ook in CC MUZE. Klassiek vloeit naadloos over in jazz en tango wordt een organisch exponent van de valse musette. Alles in één.

Gwen Cresens (accordeon, bandoneon), Bart Van Caenegem of Alano Gruarin (piano), Janos Bruneel (contrabas), Matthias Dewaele (drums).