MUZE JAZZ ORCHESTRA XL FT. LENNERT BAERTS
‘Times change and so must we’

zo 9 juni 2019 • schouwburg [vrije zit] • 15u

Heusden-Zolder is gezegend met heel wat muzikale en creatieve talenten, dat weten we al lang. Eén van die supertalenten is saxofonist Lennert Baerts. Enkele jaren geleden was hij nog voorbestemd om topkeeper te worden. Het lot besliste er anders over. Maar zijn scherpzinnigheid, creativiteit en intelligentie als keeper wist hij meteen om te zetten in een maniakale focus op zijn blaasinstrumenten.

Lennert Baerts kwam al regelmatig meespelen met onze Muze Jazz Orchestra. Hij besliste om speciaal voor dit orkest een compositie te maken die helemaal geïnspireerd is op onze actuele, rumoerige tijden. Lennert is een denker en zijn gedachten kregen vorm in een prachtige compositie van bijna twee uur, met als toepasselijke titel ‘Times Change And So Must We’.

Lennert & MJO scheppen een compleet eigen muzikaal universum waarin ze samen voortbewegen met ups & downs. Hun doel? Samen met het publiek op zoek naar de fundamenten van de wereld rondom ons. Onderwerpen als sociale kritiek, gebeurtenissen met impact en diepere inzichten zullen dus nooit ver weg zijn. Muzikaal wordt geen enkele stijl geschuwd en het belooft een waar avontuur te worden. Voor dit muzikaal manifest worden ook Andres Liefsoens [vibrafoon] & Fien Desmet [zang] betrokken. In de compositie zit zelfs een piano solo door Karel Cuelenaere. En het op maat gemaakt artwork van illustrator Liselore Baerts zal ook zeer de moeite zijn.