THE LEFT HAND GEORGES ART PROJECT
'On the road with George Veltjen, Paulo Duarte Filipe & Friends'

za 29 juni 2019 • schouwburg, foyer & MUZEcafé • 19u30 • gratis toegang

Heusden-Zolder is rijk aan inspirerende persoonlijkheden wiens leven in het teken staat van kunstzinnige creativiteit. Eén van hen is Georges Veltjen [°1951], min of meer wereldberoemd als ‘Left Hand Georges’. Vorig jaar was hij nog te gast in MUZE met de voorstelling van zijn laatste album ‘Back Home’ met prachtige songs in de geest van Woody Guthrie, Derroll Adams, Ramblin’ Jack Elliott & Bob Dylan.

Een échte duizendpoot is hij. Als muzikant, schilder, troubadour reisde hij de wereld rond en overal maakte hij schilderijen, muziek en vooral vele vrienden. Zo ontmoette hij op een zomerse dag in Portugal, waar hij trouwens 25 jaar heeft gewoond, de illustere documentairemaker en beeldend kunstenaar Paulo Duarte Filipe.

Paulo & Georges hadden meteen een klik en zo ontstond het idee voor het maken van een road movie en een beeldend kunstproject. Een project geïnspireerd door het reizende leven, de kunst, de verf en de muziek. Een lofzang over de vriendschap, de universele liefde voor alle levende wezens en zelfs voor de stenen op aarde.

De integere documentaire ‘Left Hand Georges’ is gebaseerd op een vijfdaagse reis in juni 2018 van Heusden-Zolder naar Faro en zal in wereldpremière vertoond worden in onze schouwburg, met een korte inleiding door de maker Paulo Duarte Filipe [19u30].

Maar er is meer! Want naast de documentaire is er ook een tentoonstelling met vele bevriende, internationale kunstenaars uit België, Nederland & Portugal. Het wordt ongetwijfeld een kleurrijke expo met - naast schilderijen van Georges & Paulo - ook werken van Carmen Heemels, Ed Hanssen, Fred van Welie, Elídia Luís, Eduardo Pinto, Marianne Peyffers, Stephane Geulleaume & Jos Coenen. De expo zal na de documentaire worden geopend in de foyer, met een lekker glas Portugese wijn, omstreeks 21u30.

En om de avond helemaal in schoonheid af te ronden trekken we rond 22u naar het MUZEcafé waar talrijke muzikale vrienden hun opwachting zullen maken. Het project zal daarna ook op reis gaan naar andere landen waaronder Portugal.