AFTERMUZECAFÉ presenteert gratis concerten in MUZEcafé

Aftermuzecafé is een initiatief van onze ‘vrijwilliger’ Frans Morawski. Frans is zot van muziek en spot regelmatig nieuw talent. Dat talent vindt maar al te graag een creatief podium in het gezellige MUZEcafé.

LOKALE HELDEN / RUNE CARREMANS & ADRIAAN GOEDSEELS
zondag 31 maart ‘19 • 20u • gratis / vrije gift
Rune Carremans kwam voor het eerst in de picture tijdens Lokale Helden 2017. Als een ongeslepen diamant bracht ze prachtige vertolkingen van ‘Somewhere Only We Know’ van Lilly Allen en ‘All I Want’ van Kodaline. Adriaan Goedseels is al sinds zijn achtste bezig met muziek. Met zijn typische diepe en warme stem speelt hij naast eigen nummers ook een aantal covers. Een singersongwriter met een beklijvende performance, eerlijk en puur. Kortom, we laten ons graag verrassen door deze twee fijne stemmen uit Heusden-Zolder.

THE GUV'NOR
dinsdag 30 april ‘19 • 20u • gratis / vrije gift
The Guv’nor is een 4 koppige band uit Lommel met een repertoire van vooral Engelstalige eigen songs. De muziekstijl is enorm gevarieerd met invloeden uit pop, disco, jazz, swing, easy listening & wereldmuziek. Drummer Willy Boelaers stond in een ver verleden aan de geboorte van Noordkaap en is dé man achter de composities en de arrangementen. De krachtige stem komt van zangeres Julie Geunes, die wordt aangevuld door de recente aanwinst Joke Vanhoof. Het geheel wordt netjes verpakt door de inspirerende toetsenman Koenraad Dreis.

DUALCHAS / RIK MERCELIS
zondag 23 juni ‘19 • 20u • gratis / vrije gift
Dimitri Claes [gitaar, zang] & Wim Poesen [houten dwarsfluit, tin whistle, mandoline, viool...] zijn al jaren gepokt en gemazeld in de traditionele Keltische muziek. Samen vormen ze het duo Dualchas dat op zoek gaat naar de rokerige sfeer van de Ierse pubs. Hun repertoire bestaat uit jigs, reels, hornpipes, polkas, afgewisseld met traditionele en hedendaagse liederen. Enkele dansen en liederen komen uit Bretagne, Canada, Gallicië & Schotland. Kortom, een prachtige mix van tradities in het Gaelic.
Rik Mercelis is docent informatica en gitaar. Hij fungeerde de afgelopen decennia als bassist en gitarist in diverse blues- en jazzbands. Hij begeleidde al diverse grote namen uit de Nederlandse muziekwereld zoals Peter Koelewijn, Guido Belcanto, Paul Severs, Jimi Frey, Vader Abraham, Barbara Dex... Zijn akoestische one-man-band startte in een beruchte nightclub in Australië. Ook werd hij geselecteerd om te spelen in de befaamde Cavern Club in Liverpool, waar The Beatles hun doorbraak kende. Nu zal Rik met zijn project ‘Persona Non Grata’ eindelijk doorbreken in het MUZEcafé!