KUNSTVERKENNER

Kunstverkenner is een samenwerkingsverband tussen het Sint-Franciscuscollege, Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans, het CVO & CC MUZE om jong theatertalent te ontdekken en te aten groeien. Dit voorjaar zullen de voorstellingen op verschillende locaties plaatsvinden.

zo 28 april 2019 • 20u • Stedelijke Academie in Koersel, Harpstraat 2, Beringen

KUNSTVERKENNER NESTOR speelt 'Rosalie Niemand'

Wat als de wereld je al afwijst, nog voor je geboren bent? Hoe overleef je als liefde en vriendschap onbestaande zijn en je opgroeit in instellingen waar je niet thuishoort? Kan een mens dan nog mens zijn of worden? Ben je dan iemand of gewoon niemand, ook al wil je heel graag een speciaal iemand zijn. Een hedendaagse interpretatie van ‘Rosalie Niemand’ in regie van Lut Daniëls.
Vanwege de locatie is deze voorstelling niet rolstoel toegankelijk!

zo 5 mei 2019 • 19u30 • schouwburg MUZE

KUNSTVERKENNER SENIOR speelt 'Gesplitst'

Het is het jaar 2042. Twin Lakes is al tien jaar het beste oogstkamp wat betreft onderdelen. De biceps komen van bodybuilders, de benen hebben nog op de Olympische Spelen gelopen en handen zijn nog van pianovirtuozen geweest. Vind je perfecte onderdeel op www.twinlakes.com/be/bestel. Topkwaliteit aan schappelijke prijzen! Een utopie of een juiste voorspelling van onze toekomstige samenleving? Een regie van Lut Daniëls.

zo 12 mei 2019 • 19u30 • schouwburg MUZE

KUNSTVERKENNER JUNIOR III speelt 'Plaats genoeg?!'

Zijn wij alleen op deze aardbol? Is er plaats voor anderen? Hoe kunnen we elkaar vinden? Is geweld de enige oplossing? Wat als je plots ontdekt dat jouw leefwereld gedeeld moet worden? Moeten we liefde en verdraagzaamheid nog uitvinden? De leerlingen Woord en de Koninklijke Harmonie De Heidegalm slaan de handen in elkaar om deze vragen te beantwoorden o.l.v. Kristof Aerts [muziek], Kato Aerts & Lut Daniels [tekst & spel].

wo 29 mei 2019 • 18u30 • Sint-Franciscuscollege, Minderbroederstraat 11, Heusden-Zolder

KUNSTVERKENNER JUNIOR I speelt 'Ik dacht dat het een simpele dag zou worden, maar dat was het weer niet'

Een nieuwsgierig meisje wil avonturen beleven en gaat het bos in. Al gauw ontmoet ze allerlei vreemde figuren en ook de ‘Angst’. Maar die is niet helemaal hoe ze zich had voorgesteld. En of ze haar beloning zal krijgen, die het oude vrouwtje haar beloofd heeft om de koffer naar de andere kant van het bos te brengen, is nog maar de vraag. Een ludiek sprookje in een niet alledaags jasje van Gerda Dendooven in regie van Sara Peeters.

wo 29 mei 2019 • 20u30 • Sint-Franciscuscollege, Minderbroederstraat 11, Heusden-Zolder

KUNSTVERKENNER JUNIOR II speelt 'Sam'

Sam komt op haar nieuwe school terecht die op een bizarre manier wordt gerund. Niet door directie en leerkrachten maar door enkele leerlingen die er een waar schrikbewind voeren. En hoewel Sam zich hier afzijdig van wil houden, wordt ze uiteindelijk meegesleurd in een meedogenloos spel waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Een realistisch beeld van hoe pestproblemen het leven van veel jongeren kan verzieken. Een bewerking van het gelijknamige toneelstuk van Tom Durie geregisseerd door Sara Peeters.